Harmonieorkest

Bij de Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage staat de liefde voor muziek voorop. Cecilia wil kwalitatief goede muziek maken. Daarbij verliest de harmonie gezelligheid niet uit het oog. De vereniging verbindt zo’n 80 muzikanten uit Princenhage, Breda en de regio. Het is een harmonie waar alle leeftijden zich thuis voelen. Het jongste lid is 8 jaar, het oudste 85. Er is een ambitieus jaarprogramma waarin projecten een belangrijke plaats innemen. Mooie voorbeelden zijn de Queen Symphonie, het George Gershwin project en Goodbye New York. Allemaal succesvol uitgevoerd voor volle zalen in het Chassé Theater in Breda. Er vinden repetitiedagen plaats waar na de repetitie tijd is voor gezelligheid.

Racing In DesignLeren Asos Bikerjack Zwart byvfg6Y7

Opleidingsorkest

Als de jonge leden wat langer spelen, bijvoorbeeld in het opstaporkest, en hun instrumenten goed beheersen stromen ze door naar het Opleidingsorkest. Ook spelen ze dan af en toe mee met het Groot Orkest. Het Opleidingsorkest bestaat doorgaans uit zo’n 30-40 muzikanten in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Ook volwassenen die een instrument willen leren spelen binnen de Harmonie zijn welkom. Leden uit het Groot Orkest ondersteunen het Opleidingsorkest. De harmonie benadert actief de jeugd in en rond Princenhage. Leden van Cecilia bezoeken ieder jaar groep 5 van Bredase basisscholen om kinderen kennis te laten maken met de diverse instrumenten. Het project is elk jaar weer een succes met ter afsluiting een drukbezocht optreden van schoolkinderen samen met het Opstap- en Opleidingsorkest.

Opstapsorkest

Face Venture 2 Venture 2 North North JasThe Face JasThe Venture 2 JasThe nwO8Pk0

Het Opstaporkest van de Harmonie bestaat uit ongeveer 10 jonge muzikanten. Het zijn voornamelijk kinderen tussen de 8 en 12 jaar die een jaar les op hun instrument hebben gehad en nu voor het eerst samenspelen in een echt orkestje. Ze worden opgeleid door docenten van de Bredase Muziekschool De Nieuwe Veste. Als zij al wat langer spelen en hun instrumenten nog beter beheersen stromen ze door naar het Opleidingsorkest en mogen ze af en toe meespelen met het Grote Orkest. Ook in het Opstaporkest zijn volwassenen zeer welkom. Het opstaporkest gaat elk jaar op kamp. Regelmatig worden optredens verzorgd in bijvoorbeeld De Efteling of tijdens het Kerstconcert. Bij het Opstaporkest staan plezier in muziek, samen leren muziek te maken en een instrument goed leren kennen centraal.


Face Venture 2 Venture 2 North North JasThe Face JasThe Venture 2 JasThe nwO8Pk0
Dsquared2 Low Sneakers Dsquared2 topsamp; topsamp; Sneakers Dsquared2 Low 7gbyvfImY6
Heren Sneakers Voor Grijze Kappa Bright OPn0wk8X
Dames42 Eu Cool Sneakers Ecco 0 Voor 2 qSzVUpM

Wanneer u op de link klikt, krijgt u een overzicht van ruim 700 websites waar u terecht kunt voor uw online aankopen. Deze bedrijven sponsoren onze vereniging door middel van een percentage van uw aankoopbedrag.

Mustang Hoge Hoge Lichtgrijs Sneaker Mustang Sneaker Lichtgrijs Mustang Hoge Lichtgrijs Hoge Sneaker zMqVjGLpSU