Jas Groen Jas Parajumper Jas Vrouwen Parajumper Groen Groen Vrouwen Parajumper wmNOv8n0

Lekkernijen in Canada

Lekkernijen in Canada | Als je op reis of op vakantie bent in een land probeer je alles te ontdekken dat het land definieert. Van de taal tot de cultuur en de gewoontes van het volk. Wat hierbij ook al gauw te binnen schiet zijn de lokale lekkernijen. Nu heeft Canada geen enorm historische en typerende keuken, maar kent zij wel veel snacks en hapjes die de Canadezen als onderdeel van hun land ervaren. Wij vroegen de Canadezen ter plekke wat hun favoriete lekkernijen waren en hebben de volgende lijst voor je opgesteld van snacks die je moet proberen tijdens je reis in Canada.

Maple Syrup

Canada en Maple Syrup gaan hand in hand zoals Nederland en kaas dat doen. Vraag je een Canadees wat je als souvenir voor het thuisfront moet meenemen, dan zal het antwoord geheid Maple Syrup zijn. Het is een siroop die gemaakt wordt van het vocht van de suikeresdoorn. Het wordt gebruikt voor op pannekoeken, in koffie, op dikgesneden bacon, in fruitsalades en de smaak wordt zelfs verwerkt in vodka, chips, koekjes en alles wat je maar kan bedenken! Je zal het al gauw merken tijdens je reis, aan maple syrup ontkom je niet in Canada.

Tim Hortons

Keiryo Ii Face Diad The North ZwartTrekkinn Fu3TKJl1c

Tim Hortons is meer dan alleen een koffiezaakketen. Het is een nationaal icoon. Het is de belichaming van Canada in de vorm van koffie, donuts en bagels! De beroemde rode letters kom je op iedere Canadese straathoek tegen en de bevolking zweert erbij. Haar hier je verse koffie in de ochtend en vergeet niet te kiezen voor de typisch Canadese Maple Syrup Donut of de zeer populaire Timbits.

Tourtiere

Een typisch Quebecs hartig taartje dat gemaakt wordt met gehakt varkens-, kalfs- of rundvlees. Het pasteitje is voornamelijk geliefd onder de Frans-Canadezen en wordt vaak rond de feestdagen gemaakt.

M Woolrich Xs 10115 Xl Xxl Goose L Dames Jas Moncler S kPXZiu Poutine

De zeer populaire Canadese variant van onze ‘kapsalon’. Over het algemeen is deze vette hap geliefd door het nachtlevenvolk dat, na een avondje drank en dans, op zoektocht gaat naar poutine. Maar ook op straat, in shopping malls en zelfs in de bioscoop kan je deze lekkernij proberen. Poutine is een ophoping van franse frietjes, wrongel (de eerste stadium van verse kaas) en een dikke jus. Maar iedereen voelt zich vrij hier van alles aan toe te voegen. Van bacon tot gefrituurde kip, gehaktballen, champignons, ei en ga zo maar door.

Montreal bagels

De Montreal bagel is een bagel die op een distinctieve wijze is gemaakt door Joodse immigranten die door de jaren heen naar Montreal trokken. Ze zijn iets kleiner en minder luchtig maar wel zoeter dan de traditionele New York bagel en worden vaak bedekt met sesam of maanzaad.

Vers gevangen vlees Dcd Vanguard V7 Stretch Jeans Slim v6yIbfgY7

Jagen is een nationale sport en hobby bij Canadezen en vers gevangen wild is hier zeer populair. Denk hierbij aan herten-, zwijn-, kariboe- en bizonvlees. Dit vind je in Canada gewoon bij de plaatselijke slager of bij het overgrote deel van de restaurants.

Nanaimo bar

Combat Eu Dsx Dames Boots39 21742 amp;co Igi 2YHWDIE9

Dit is veruit het populairste dessert van Canada en kent haar oorsprong in Nanaimo, British Columbia. De lekkernij wordt gemaakt van een heerlijke combinatie van chocolade ganache met vanille custard, geplette koekjes, walnoten en poedersuiker.

Bannock

Bannock is een traditionele platte broodsoort dat, tijdens de kolonisatie, door de Schotten geïntroduceerd is in Canada. Vervolgens is het door Noord-Amerikaanse inheemse stammen opgenomen in de lokale keuken en is het eigen gemaakt.

Creatieve chips smaken

Strada Harbour 061 Barbarossa Hobo 845 b7g6IfYyv

Als je eenmaal kennis hebt gemaakt met de variëteit aan chips smaken die beschikbaar zijn in Canada zal het moeilijk zijn terug te gaan naar naturel of paprika. De Canadezen zijn zeer creatief als het gaat om het creëren van verschillende chips smaken, waaronder: frietjes met jus, augurk, maple bacon, Jamaicaanse kip, hamburger, gerookt vlees, hummus en de nationale favoriet: ketchup chips.

Met een aantal bizarre, een aantal lekker klinkende en een aantal interessante nationale lekkernijen is Canada een land dat je met lege maag moet bezoeken. Dus laat je dieet thuis en activeer je Canadese smaakpapillen!

Heren Dc Heren Tonik Blauw Dc Tonik Blauw 3Rj5AqL4

Recent Posts
  • Wandelroutes Canada
  • Ontdek de Noordpool in Canada
  • Treinreizen Canada
  • ETA en visum Canada tips
Jas Groen Jas Parajumper Jas Vrouwen Parajumper Groen Groen Vrouwen Parajumper wmNOv8n0